Ледена Приказка в Искърското Дефиле - Водопадите Скакля и Под Камъка

Все още има свободни места.
68 лв
от 17.02.2024 07:00 до 17.02.2024 22:00
Автор Станой Арабаджиев-Тони
+359889215722
Резервирани места -:-
Свободни места -:- 18

 

 

През Искърското дефиле се отправяме към село Бов и водопадите Скакля и Под камико, превърнати от зимния студ във феерични ледени кули.

От гара Бов, по изградената в далечната 1972 г. и обновена през 2007 г. Вазова еко пътека , ше се изкачим до четвъртия по височина водопад в България.
Водопада Скакля е живописна каскада от 3 водни скока с обща височина 120 м. Като най-внушителни са първите две стъпала с височина 85 м и 20 м.
Ако пътеката между падовете на водопада е проходима,  ще се изкачим и до кацналото над величествената скална подкова Зли камък село Заселе.

След обяд, от вдълбания в скалите селски стадион, разходката ни продължава по изградената през 2012 г. еко пътека „Под Камико“
Следвайки живописната долина на река Бовска ще се насладим на поредица от красиви каскадни водопади с различна височина .
От 40 метровата канара „Камико“, върху която е кацнало село Бов, политат скованите в лед сребърни струи на едноименния водопад.

Пътят ни продължава край скалния феномен „Камината“ , оброка Свети дух и останките на средновековния манастир „Свети Архангел Михаил“

Равносметката на деня е огромно количество от магията на Балкана, Искърския пролом и невероятната феерия на скованите в лед водопади,
и като бонус, 11 километрова разходка с 800 метра положителна денивелация, по склоновете на старопланинските дялове Понор и Голема планина.

Тръгване в 7,00 часа от София
 
Цената включва:
Планински водач
Транспорт с микробус
Екскурзоводско обслужване
 
Цената не включва:
Нощувки
Храна и лични разходи
Планинска застраховка - 2 лв
 
Начин на плащане:
Всичко включено в цената се заплаща по банков път
50% депозит  до 1 седмица след резервацията
( невнесения в срок депозит е равносилен на отказ от резервацията )
Доплащане не по-късно от 10.02.2024 г.
Всичко не включено в общата цена се заплаща на място